Ej i spelordning

TORSDAG 12 JULI

STEFAN MISSIOS

 

Ny sångare i Nationalteaterns rockorkester, två släppta soloalbum (domaredans, Mellan människor) och en av grundpelarna i Stora Vilan. Med mycket soul, blues och visa visar Stefan sitt genuina artistskap på scenen. Han har beskrivits som träffsäker och charmerande med en oerhörd närvaro och bland annat därför känns han självklar på Visfestivalens scen. Välkommen Stefan till årets Visfestival.


TORSDAG 12 JULI

FRIDA ÖRHN

Det krävs mod och en stor portion självdistans att våga göra en solokarriär. Just självkritik avhöll Frida Öhrn från att ta det stora steget ensam ut i rampljuset. Hon är fortfarande medlem i Cookies N Beans som har varit en del av hennes karriär i över 10 år men 2016 slutade hon att bara drömma och gjorde slag i saken. I egna skivbolaget Eaglebrain kom så första soloskivan. Hon kommer få svalorna att dansa över slottsmurarna med en röst likt ett snyggt solblekt sommarfoto från 70-talet. Vackert! Välkommen upp på Visfestivalens scen Frida Öhrn.


TORSDAG 12 JULI

ELLINOR BROLIN &        JENNY ALMSENIUS

Jenny.jpg
Ellinor B.jpg

De är inte debutanter på Visfestivalens scen. Båda har var och en för sig varit här två gånger. Nu för tredje gången äntrar de två sångerskorna scenen tillsammans. En magisk musikupplevelse där deras vackra röster och smittande spelglädje kommer bjuda på eget material såväl som tolka låtar av några av vår tids största visdiktare.

Jenny Almsenius debutalbum ”Sånt som brinner” kom ut 2011 och 2016 släpptes uppföljaren ”Hjärtat slår mot asfalten”, som bland annat nominerades till Årets visa på Manifestgalan. 

Ellinor Brolin håller just nu på att spela in sitt debutalbum tillsammans med producenten Johan Johansson. albumet tolkar Kjell Höglunds sångskatter – både kända och helt outgivna låtar. 


TORSDAG 12 JULI

LOUISE HOFFSTEN

Louise_hoffsten.jpg

Den självklara bluesdrottningen Louise Hoffsten har genom åren trollbundit och engagerat. Lika gudomlig som folklig är hennes röst skapt för stora scener liksom små. Hennes senaste album ”Röster ur mörkret” släpptes 2017. Till grund för låtarna på skivan ligger vistexter från tidigt 1900-tal, s k skillingtryck. Louise Hoffsten ger röst åt tragiska livsöden från livets skuggsida. Tyvärr lever vi i en samtid där dessa vittnesmål lika gärna kunde varit från idag. Ett album med mycket sorg och mörker men med ett viktigt budskap. Och just budskap har hon alltid varit noga med att leverera, ibland ödmjukt och underförstått i mer rockiga och poppiga toner och ibland som på senaste albumet, mycket rakt på. Vi ser fram emot att ta emot Louise Hoffsten på Visfestivalen i Västervik.

 

 

 

FREDAG 13 JULI

BABBEN LARSSON &  GÖRAN FRISTORP 

Deras första samarbete skedde sommaren 2016. Ömsesidig beundran och fantastisk komplettering ledde till denna härliga duo. Och nu ska de stå på scen tillsammans igen. Babben Larsson med humorn, sångrösten och självdistansen och Göran Fristorp med gitarren och den fantastiska berättartekniken.

Som ståuppkomiker var Babben Larsson något av en ledstjärna inte minst för andra kvinnliga talanger. Hon har en unik självdistans och en stor förmåga att bjuda på sig själv samtidigt som hon ifrågasätter några av våra största samhällsfrågor. Med humor, sångröst och skådespelartalanger blir hon en sprakande ingrediens i Visfestivalens tongryta.

Göran Fristorp och Claes af Geijerstam var tillsammans duon Malta som vann Melodifestivalen 1973 med ”sommaren som aldrig säger nej”. Efter det rullade Görans karriär på och det har blivit en mängd album och soloframträdanden sedan dess. Främst vackra sånger, schlager och visa och med gitarren alltid nära till hands.


LÖRDAG 14 JULI

JACK VREESWIJK

 

Med ett efternamn som förmodligen sett lika många stavningar som det har bokstäver var igenkänningen ett faktum redan vid födseln. Att han skulle bli en alldeles egen lysande stjärna på vishimlen var så klart inte lika självklart. Jacks jordnära person, musikaliska begåvning och stora portion humor har blivit lika självklara för oss på VisFestivalen som svalornas närvaro över slottsmurarna.


LÖRDAG 14 JULI

MAIA HIRASAWA

Maia Hirasawa är en polyglott som berikats med skrivartalang, sångröst och förmågan att leverera båda, stort, skört och starkt. Hennes tidiga succéer på både engelska och japanska följdes 2016 upp av ett album enbart på svenska. Maia Hirasawa levererar sinnrik pop med mångfasetterade texter. En stor enmansshow som väcker tankar och öppnar hjärtan. Luta er tillbaka eller gunga med lite. I sommar möter vi henne på scenen på Visfestivalen i Västervik.


LÖRDAG 14 JULI

PEACE CONSPIRACY

PeaceConspiracy.jpg

I en kaotisk värld behövs positiva vibbar. Peace Conspiracy tar oss tillbaka till den tid då världens artister spred peace, love and understanding. Det sena 60-talets och 70-talets nostalgi lyfts fram med Meja vid mikrofonen och hon har Conny Bloom vid sin sida. Musikprojektet startades av dessa två sommaren 2017. De har sedan dess mottagit mycket lovord för tolkningar av stora låtar som bland annat Lennon och McCartneys ”With a little Help from My Friends. En nostalgiresa med känt, okänt, gammalt och nytt i bästa hippierock ton. Något som bör upplevas live på Visfestivalen i Västervik.


LÖRDAG 14 JULI

MIKA OLAVI

Mika.jpg

Förra årets Hansi Schwarz-stipendiat och således för andra året i rad på Visfestivalens scen. Mika Olavi är tillbaka! Hans visor går i hambo, vals och efterkrigsrillumarei. Hans sånger passar bäst för en lyssnande publik eftersom texterna, som levereras med en humoristisk och besk sanning, är centrala i hans musik. En lärare introducerade Mika för Cornelis Vreeswijks musik och visan vann, den då unga, pojkens hjärta. Är du som Mika ett äkta vis-fan kan vi även berätta att han är ägare till Sveriges första och enda tatueringsstudio med visinriktning. På byssan Lull tatuering i Göteborg spelas endast visor och även om du där kan tatuera in andra motiv finns här en stående visrabatt.

Välkommen Mika till årets Visfestival.

Ej i spelordning